Випробування на міцність

Незважаючи на війну, на металургійному комбінаті ПрАТ «Камет-Сталь» групи «Метінвест» під наглядом наших спеціалістів, успішно завершилися приймальні випробування мостового ливарного крана КМЕЛ-320+100/20-21,5-26/29/30-А8-У2 з номінальною вантажопідйомністю 320т виробництва ПАТ «НКМЗ».

Кран обладнаний головним візком з механізмом головного підйому та допоміжним візком з механізмами підйому 100т і 20т для виконання підйомно-транспортних ливарних та інших допоміжних операцій.

У рамках реалізації проекту кран змонтовано у конверторному цеху на заміну існуючому крану №12. Він має низку технічних переваг у порівнянні з попередником. Система управління краном реалізована на базі промислового контролера Simatic S7-300 з відображенням параметрів на панелі візуалізації, розташованої в кабіні машиніста. Електроприводи механізмів крана побудовані на базі перетворювачів частоти Sinamics S120, що дає переваги у порівнянні з електроприводами постійного струму: збільшення робочого ресурсу технологічного обладнання, зниження витрат на профілактичні та ремонтні роботи, економії енергоресурсів (завдяки рекуперації електроенергії). Завдяки системі резервування приводів, кран залишається у роботі у разі виходу з ладу робочого перетворювача частоти, а головний підйом – навіть у разі виходу з ладу одного з двигунів. Система діагностики параметрів крана побудована на базі бездротового промислового інтерфейсу, що дозволяє обслуговуючому персоналу крана здійснювати роботи з діагностики обладнання з робочого місця, не піднімаючись на кран. Також особливу увагу при проектуванні крана приділено комфорту та безпеці роботи машиніста. У кабіні встановлені броньовані шибки та спеціальні грати, щоб захистити машиніста в процесі заливання металу. Кабіна обладнана кондиціонером та обігрівачем, завдяки чому забезпечується комфортна температура роботи машиніста.

Монтаж та налагодження крана було здійснено, статичні та динамічні випробування крана довели, що продукція під маркою «НКМЗ» є якісною та надійною.

Крокуємо разом до перемоги! Все Буде Україна!